HR

EN

"Skrivena strana medalja"

"Skrivena strana medalja" – film kojem je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dalo preporuku za prikazivanje u školama i višim te visokim obrazovnim institucijama (fakultetima i sveučilištima), a s obzirom da film, kako svojim sadržajem tako i umjetničkim pristupom, pridonosi razumijevanju i osvješćavanju mladih u odnosu na osobe s invaliditetom i bavljenje sportom, uspješno nastavlja prikazivanjima u zemlji i inozemstvu.

 

“Hoću, mogu, znam” – rekao je kao četverogodišnji dječak zauvijek obilježen dječjom paralizom. Danas je Mihovil Španja – s ukupno 26 medalja osvojenih na europskim i svjetskim prvenstvima kao i paraolimpijskim igrama – najtrofejniji sportaš Republike Hrvatske. Film je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se on kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

 

Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera Deana Kontića, u filmu nam svoje stavove iznose i prof.dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja čiji je život, slično Mihovilovom, obilježila dječja paraliza te gospođa Ana Sršen, višestruka svjetska i europska prvakinja i naša prva vrhunska sportašica s invaliditetom.

 

“Skrivena strana medalja” prikazuje jednu vrlo osobnu sudbinu i priču odrastanja i sazrijevanja na način da se svaki gledatelj može identificirati i doživjeti je kao svoju.

Za detaljan raspored projekcija pogledajte web stranicu kina Europa.

 

VIŠE

Priča o borbi, snazi, vjeri i vrhunskom sportu kakvu još nikada niste vidjeli!

 

Priča u kojoj se svatko može prepoznati!

 

Priča koja nadahnjuje!

 

Kontakt

Hrvatski film d.o.o. -  za audio-vizualnu produkciju, promidžbu, prodaju i usluge u filmskoj industriji. Društvo je upisano u sudski registar
Trgovačkog suda u Zagrebu s matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 02291371.

TELEFON   +385 1 4814-551      
FAX  +385 1 5613-374

E-MAIL   info@croatianfilms.net

Ured

Gundulićeva 46   
HR- 10000 Zagreb        
Hrvatska

OIB  58543263747

IBAN   HR024840081104666056

SWIFT/BIC CODE   RZBHHR2XXXX

Reiffeisenbank Austria d.d.

Petrinjska 59 HR – 10000 Zagreb

Hrvatski film d.o.o.

Kliševska 35

HR - 20000 Dubrovnik

Hrvatska