HR

EN

O nama

Poduzeće Hrvatski film d.o.o. osnovala je 2008.godine producentica i redateljica Antonia Dubravka Carnerud, koja je radila u filmskoj industriji Švedske /Skandinavije više od 25 godina. Antonia D Carnerud se filmskom djelatnošću bavila i u Hrvatskoj, Francuskoj i Belgiji od sredine sedamdesetih.

Hrvatski film je primarno fokusiran na promidžbu i distribuciju hrvatskih audiovizualnih djela, ali aktivnosti uključuju i koprodukciju, razvoj projekata i konzultantske usluge u AV sektoru.

 

Od svog zasnivanja pa sve do danas tvrtka Hrvatski film d.o.o. uspješno sudjeluje na sajmovima poput Cannes Film Market, MIPCOM i MIP-TV, Karlovy Vary, kao i na EFM-u u Berlinu.

 

Hrvatski film d.o.o. zastupnik je nekoliko dobro poznatih hrvatskih produkcijskih tvrtki kao što su Korugva Film d.o.o. i Gral Film d.o.o., kao i nekoliko nezavisnih redatelja-producenata.

 

Hrvatski film d.o.o. posjeduje interes i dobro poznavanje jugoistočne Europe te nastoji postati čvrsta veza između hrvatskog audiovizualnog sektora i neovisne europske i međunarodne filmske industrije.

Antonia Dubravka Carnerud

Antonia Dubravka Carnerud radi u filmskim industrijama Švedske, Francuske, Belgije i Hrvatske već više od 25 godina. Aktivna je kao nezavisni producent, prodajni agent, filmski redatelj, savjetnik, predavač itd. Od 1999. do kraja 2002. godine bila je voditeljica MEDIA Deska Švedske, švedskog predstavništva Programa MEDIA Europske unije. Od 2006. do 2008. radila je kao savjetnica u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

 

Antonia je producirala i režirala uglavnom dokumentarne filmove za kino i TV prikazivanje, poput dokumentaraca  Bez povratka…?(“Never to Return..?”), Bili smo mladi, vjerovali da je Jugoslavija – jedna (”We Were Young Yugoslavs”), Dubrovnik – zidine naših prošlosti (“Dubrovnik - Walls of Our Past”) no filmografija uključuje i nagrađivani kratki igrani film “Memento”.

Njezini su filmovi prikazivani na brojnim festivalima diljem svijeta, npr Göteborg, Leipzig, Lisabon, Marseille, Zagreb, Ismailia, Munchen, Pariz, Clermont-Ferrand, Toronto, Seattle i Albany / New York.

 

Antonia ima menadžersko iskustvo koje uključuje pregovore i akvizicije (prava prikazivanja), kao i savjetodavno iskustvo u koprodukcijskim pitanjima na europskoj razini. Od 2003 radi kao vanjski suradnik/stručnjak za ocjenjivanje zahtjeva za sufinanciranje projekata EU programa MEDIA kao i savjetnik švedskim i hrvatskim tvrtkama u AV sektoru.

 

Noviji angažmani uključuju konzultantske poslove za europski koncern EPRD - Office for Economic Policy and Regional Development (Ured za ekonomsku politiku i regionalni razvoj) kao stručnjak odgovoran za implementaciju projekta Europske komisije “Support to participation of Bosnia and Herzegovina in specific EU Programmes: MEDIA/Creative Europe, LLL, Youth in Action and Progress programmes” ("Podrška sudjelovanju Bosne i Hercegovine u određenim programima EU: MEDIA/Kreativna Europa, LLL , Mladi u akciji i Napredak "), a također kao vanjski stručnjak na istraživanju ostvarenom za fond Eurimages " Eurimages “Prospective Study of Eurimages’ Distribution Support Programme” a koje je provodila tvrtka Peacefulfish.

 

Antonia D. Carnerud je bila uključena u nastavu, predavanja i poduku na brojnim filmskim školama i sveučilištima poput Visoke škole grafičkog dizajna u Stockholmu, na Visokoj školi za film, radio, TV i kazalište, Dramatiska Institutet - DI, Escuela Internacional de Cine y Televizija na Kubi, kao i na Norske Filmskolen u Lillehammeru, Norveška, na Sveučilištu u Bergenu, Norveška te sporadično i na Akademiji dramske umjetnosti (ADU), Sveučilišta u Zagrebu.

 

Antonia također organizira tečajeve i radionice za filmske profesionalce u području menadžmenta, kao što su "The Art of Pitching i Packaging: Predstavljanje projekata u europskoj / međunarodnoj perspektivi" i “Razvoj i predstavljanje filmskih projekata na ‘tržištu ideja’".

 

Antonia je završila Školu primijenjene umjetnosti (Odsjek umjetničke fotografije) u Zagrebu, te je kasnije studirala na Akademiji za kazalište, film i televiziju - ADU u Zagrebu, na Sveučilištu u Toulouse-Le Mirail, Francuska te na INSAS - Institut National Supérieur des Arts du Spéctacle et Techniques de Diffusion, filmskoj školi u Bruxellesu, Belgija. Godine 1993. sudjelovala je u jednogodišnjem usavršavanju europskog programa EAVE - Les Entrepreneurs de l'Audiovisuel Européen, i dobila Europski poslijediplomski certifikat iz audiovizualne produkcije (The European Post Graduate Certificate in Audiovisual Production).

 

Ona je članica mnogih strukovnih udruga, među ostalima: Hrvatskog društva filmskih redatelja, Nezavisnih filmskih producenata (Švedska), Švedskog sindikata za kazalište, umjetnike i medije (Teaterförbundet) te Švedske filmske akademije (Svenska filmakademin).

 

Antonia Dubravka Carnerud je rođena i odrasla u Zagrebu, no obzirom da je od 1980. nastanjena i u Stockholmu, danas dijeli svoj život između Švedske i Hrvatske.

Kontakt

Hrvatski film d.o.o. -  za audio-vizualnu produkciju, promidžbu, prodaju i usluge u filmskoj industriji. Društvo je upisano u sudski registar
Trgovačkog suda u Zagrebu s matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 02291371.

TELEFON   +385 1 4814-551      
FAX  +385 1 5613-374

E-MAIL   info@croatianfilms.net

Ured

Gundulićeva 46   
HR- 10000 Zagreb        
Hrvatska

OIB  58543263747

IBAN   HR024840081104666056

SWIFT/BIC CODE   RZBHHR2XXXX

Reiffeisenbank Austria d.d.

Petrinjska 59 HR – 10000 Zagreb

Hrvatski film d.o.o.

Kliševska 35

HR - 20000 Dubrovnik

Hrvatska