HR

EN

Usluge

Hrvatski film je primarno fokusiran na promidžbu i distribuciju hrvatskih audiovizualnih djela, ali aktivnosti uključuju i koprodukciju, razvoj projekata i konzultantske usluge u AV sektoru. Švedski ogranak tvrtke, ADC Sweet Movie, etabliran je 1982. u Stockholmu te je potencijalni partner za koprodukcije I financiranje projekata.

Hrvatski film d.o.o. u suradnji sa švedskim partnerima razvija nekoliko projekata za koje u Hrvatskoj vrši istraživanja, traženje lokacija i ugovaranja na lokalnom nivou.

 

Za profesionalce kao I za tvrtke nudimo konzultantske usluge kao i usluge vođenja (coaching) koje pokrivaju razne aspekte procesa filmske proizvodnje. Po potrebi organiziramo radionice i tečajeve za festivale, sajmove, institucije, škole I sveučilišne institucije.

 

 

Savjetovanje i vođenje (Coaching)

Hrvatski film d.o.o nudi konzultantske usluge individualnim filmskim profesionalcima kao i tvrtkama u raznim aspektima procesa filmske produkcije: kako razviti Vašu ideju, gdje pronaći financiranje, europske i međunarodne potpore te kako „upakirati“ Vaš projekt. Također nudimo konkretnu pomoć i vodstvo u popunjavanju / izradi aplikacija za financiranje projekata, posebice u okviru podrški dostupnih kroz program EU Kreativna Europa odnosno podprograma MEDIA.

Osim individualnih konzultantskih usluga, organiziramo radionice i tečajeve u okviru festivala, sajmova, institucija, škola i akademija.

Nekoliko primjera ostvarenih radionica:

2013. – 2014. Konzultantski rad za europsku agenciju EPRD

Konzultantski rad kao ekspert na EU projektu implementacije programa MEDIA/Creative Europe u Bosni i Hercegovini kroz inicijativu “Support to participation of Bosnia and Herzegovina in specific EU Programmes: MEDIA/Creative Europe, LLL, Youth in Action and Progress programmes”,za čije sprovođenje odgovara EPRD (Office for Economic Policy and Regional Development).

2012. Stručna studija naručena od strane fonda Eurimages

Antonia D Carnerud/Croatian Films sudjeluje kao ekspert u izradi stručne studije „Perspective Study of Eurimages‘ Distribution Support Programme“, a za koju je glavnu odgovornost imala tvrtka Peacefulfish – Consultancy for financing the creative industries.

2011. 20. Dani hrvatskog filma

Vođenje dvodnevne radionice razvoja i predstavljanja projekata “Market ideja”.

2010. Hrvatski film d.o.o., Zagreb

Koncept, organizacija i vođenje radionice profesionalnog usavršavanja «Umijeće pitchinga i paketiranja: prezentacija projekta u europskoj/međunarodnoj perspektivi». U sveukupnom trajanju od 5 tjedana, uz sudjelovanje eminentnih europskih stručnjaka, radionica se održavala na engleskom i hrvatskom jeziku.

2009. – 2010, Stockholms Universitet, Institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation JMK/ Sveučilište u Stockholmu, Fakultet za novinarstvo, medije i komunikaciju, Švedska

Osmišljenje programa i odgovorni predavač kolegija od 10 tjedana (15 poena) unutar jednogodišnjeg studija Produkcija medija. Kolegij obuhvaća teoretska predavanja produkcije, financiranja, pitchinga i paketiranja projekata kao i praktični rad ostvarenja nekoliko vježbi/filmova dužine od 4 do 11 min. igranog, reportažnog i dokumentarnog karaktera.

 

2009. Akademija dramskih umjetnosti – ADU

Seminar za studente treće godine studija Produkcije na temu “Program Europske Unije M.E.D.I.A. u kontekstu europskog i internacionalnog financiranja audio-vizualnih djela”.

 

 

 

Kontakt

Hrvatski film d.o.o. -  za audio-vizualnu produkciju, promidžbu, prodaju i usluge u filmskoj industriji. Društvo je upisano u sudski registar
Trgovačkog suda u Zagrebu s matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 02291371.

TELEFON   +385 1 4814-551      
FAX  +385 1 5613-374

E-MAIL   info@croatianfilms.net

Ured

Gundulićeva 46   
HR- 10000 Zagreb        
Hrvatska

OIB  58543263747

IBAN   HR024840081104666056

SWIFT/BIC CODE   RZBHHR2XXXX

Reiffeisenbank Austria d.d.

Petrinjska 59 HR – 10000 Zagreb

Hrvatski film d.o.o.

Kliševska 35

HR - 20000 Dubrovnik

Hrvatska